Grip dagen!

Postet av Joakim Lund Rangel den 19. Jun 2013

Som skiene om vinteren bringer sykkelen oss langt innover i marka om sommeren.

En sykkeltur kan inneholde alt det marka har å by på. Du kan parkere sykkelen og ta en fottur – lengre inn i marka enn du vanligvis ferdes til fots – og du kan bade eller plukke bær. Sykkelen gjør større deler av marka tilgjengelig for hele familien.

Men parallelt med all den frihet sykkelen gir oss, må vi også huske det ansvar vi har til naturen og til alle andre som ferdes i marka. Vi blir stadig flere som tar sykkelen i bruk. Det faktum må ikke bli til sjenanse for andre.

Stiene er turgåernes hovedvei – her må sykkelen vike plass for de gående. Våtmarksområder er spesielt utsatt for slitasje ved bruk av sykkel. Unngå disse, trill heller sykkelen for å komme fra en skogsbilvei til en annen der det er anlagt trillestier.

Skogsbilveiene er til for å betjene skogsdriften og de fastboende. Grunneierne er svært restriktive når det gjelder kjøring i marka. Nettopp fordi man så sjelden møter biler på skogsbilveiene, tror syklisten de er de eneste som ruller på veiene. Dette er ikke tilfelle, og konsekvensene kan bli alvorlig om farten er for stor.

Det har vært stygge ulykker og en del nesten – uhell på grunn av uvettig sykling. Slå av på farten og nyt heller den vakre naturen. Ta deg tid til små og store observasjoner – se på blomster og fugler – nyt stillheten. Ikke skrem turgåerne, men ta deg heller tid til en hyggelig hilsen når du passerer. Gjør ditt til at alle får en positiv opplevelse av marka enten de går eller sykler! God tur!
Kommentarer

0 Kommentar

  • Joakim Lund Rangel

    Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Aenean eu leo quam. Pellentesque ornare sem lacinia quam venenatis vestibulum. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

    08 august 2013

Logg inn for å skrive en kommentar.

Idretten Online

Idretten Online er en tjeneste av Norges Idrettsforbund for alle Norges klubber, lag og kretser innenfor idretten.
Ønsker du og din klubb nye websider?
Klikk her for info

Twitter
Meld deg på Sykletiljobben 2014 allerede nå! http://t.co/2lk23h
Trenger din klubb nye nettsider? Kom igang her:
Kontakt
Idretten Online
Skiløypa 2
0321 Start

E-post: io@idrett.io Telefon: 1-800-LØYPE